MENU
EL
ΚΡΑΤΗΣΗ
+30 28210 44402
Προφήτη Ιλία 132, 73133, Χανιά, Κρήτη +30 28210 44402
LAGONHOTEL
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
  • 1. Φαράγγι της Σαμαριάς
  • 2. Κνωσός
  • 3. Ηράκλειο
  • 4. Χανιά
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
  • 1. Παραλία Βάι
  • 2. Φαλάσσαρνα
  • 3. Ελαφονήσι
  • 4. Μπάλος
  • 5. Αγιος Νικόλαος

Πόλη γοητείας

Σε απόσταση λιγότερη από δυόμισι χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης το ξενοδοχείο Lagon Life Spirit βρίσκεται στην προνομιακή τοποθεσία της Χαλέπας, με την απαράμιλλη θέα στην πόλη και το σαγηνευτικό μπλε της θάλασσας. Εδώ θα είναι ιδανική «βάση» σας για να εξερευνήσετε την πόλη και τις ομορφιές του νησιού μας.

Ομολογουμένως, τα Χανιά είναι μία πόλη υπέροχης ομορφιάς. Αλλά τί κάνει την πόλη τόσο ξεχωριστή;

Τα Χανιά είναι μία μοντέρνα μεγάλη πόλη -η δεύτερη μεγαλύτερη στην Κρήτη- όμως είναι κυρίως η ιστορική πορεία της που θα σας συναρπάσει. Τα Χανιά είναι ένας τόπος που άκμασε κατά τη διάρκεια των αιώνων. Μινωικό κέντρο, αρχαιοελληνική κοινότητα, βυζαντινό φρούριο ενετικό εμπορικό «forum» και κεντρική στρατιωτική βάση της ανατολικής Μεσογείου, Οθωμανική πλούσια κτήση, βάση των πρεσβειών των Μεγάλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια της περιόδου της αυτονομίας και τώρα μία σφύζουσα ζωής πόλη της Κρήτης, τα Χανιά ήταν πάντα το ανθίζον «μαργαριτάρι» του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψη σας στα Χανιά, την προσοχή σας θα τραβήξει σίγουρα η ελκυστική ατμόσφαιρα του Παλιού Λιμανιού, στην οποία ξεχωρίζει ο Αιγυπτιακός φάρος, το φρούριο του Φιρκά, τα μνημειακά Νεώρια και κυρίως το μεγάλο Αρσενάλι, γνωστό κέντρο πολιτισμού και ένας μεγάλος αριθμός καλοδιατηρημένων κτιρίων, που χρονολογούνται από έναν αιώνα ή και περισσότερο.

Έσω των τειχών, θα σας εντυπωσιάσουν τα πλινθοστρωμένα σοκάκια και οι πλατείες, κάθε μία ξεχωριστού αρχιτεκτονικού χαρακτήρα. Εστιατόρια, καφέ, μπαρ, μαγαζιά, όλα στο κέντρο θα μαγνητίσουν την φαντασία σας.

Αλλά ακόμα, τα Χανιά είναι μια μοντέρνα πόλη, πολύ αριστοκρατική και όμορφη. Σας συστήνουμε να κάνετε τις αγορές σας στην δημοτική Αγορά και να επισκεφτείτε τα καταστήματα που βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας.

Οι κήποι της πόλης και η αριστοκρατική ιστορική συνοικία της Χαλέπας προσθέτουν μία γοητευτική ατμόσφαιρα στα Χανιά. Σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο μπορείτε να επισκεφτείτε το σπίτι και τους τάφους του Ελευθερίου Βενιζέλου, αξιοθέατα πολύ αγαπημένα από επισκέπτες και ντόπιους.

Το φυσικό κάλος του νησιού αγγίζει τους πάντες. Το φαράγγι της Σαμαριάς, το πιο διάσημο προστατευόμενο πάρκο, είναι αδιαμφισβήτητα στην κορυφή της λίστας, κρύβοντας άγρια ομορφιά σε ένα ανεπηρέαστο από την ανθρώπινη παρουσία περιβάλλον. Παραλίες όπως το Ελαφονήσι, ο Μπάλος, το Σεϊτάν λιμάνι είναι ετησίως πόλοι έλξης για πολλούς επισκέπτες.

Απολαύστε την τοπική φιλοξενία και αισθανθείτε το πολιτιστικό «άγγιγμα» του παρελθόντος που «χαϊδεύει» το παρόν της πόλης. Δοκιμάστε τα τοπικά ποτά, γευτείτε την μεσογειακή κουζίνα και τις υπέροχες Κρητικές γευστικές δημιουργίες. Απολαύστε τις διακοπές σας και νιώστε την Κρητική κουλτούρα.